معنی کسر از آمار در دادگاه حقوقی

معنی کسر از آمار در دادگاه حقوقی

عنوان این مقاله عبارتست از: معنی کسر از آمار در دادگاه حقوقی. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی در مورد قوانین و موضوعات حقوقی، می توانید با وکیل آنلاین در ارتباط باشید.

معنی پرونده کسر از آمار گردید یعنی چه؟

به گزارش خبرگزاری دادپویان، کسر از آمار جز پروسه اداری شعبه است زمانی که پرونده مختومه و فعال نیست از آمار پرونده ها کسر می شود و ثبت سیستم می گردد و به بایگانی می رود به عبارت دیگر پرونده از آمار پرونده های فعال دادگستری خارج می شود.

و در این صورت کسر از آمار به معنی مختومه شدن پرونده در دادیاری است و قرار منع تعقیب یا جلب به دادرسی به شما ابلاغ می گردد و در صورت عدم ابلاغ به شعبه مراجعه باید کرد.

کسر از آمار

کسر از آمار به معنای آن است که مرجع رسیدگی  با اتخاذ تصمیم مبتنی بر رای یا قرار، دستور  خارج  شدن پرونده از  ردیف پرونده های جریانی یا تحت رسیدگی محکمه را  به جهت مختومه شدن و فراغ از دادرسی می دهد.

گاهی نیز به صرف یک تصمیم قضایی بدون آنکه رای در قالب دادنامه  صادر شود، دستور کسر از آمار صادر می شود.

برای نمونه ممکن است مرجع عالی به مرجع تالی دستور دهد نواقص موجود در پرونده را رفع و سپس آن را ارسال کند.

معنی کسر از آمار در دادگاه حقوقی

در این موارد نیز ضمن کسر از آمار، پرونده به مراجع مربوطه ورود مجدد می شود.

یا آنکه پس از اجرای حکم به جهت مختومه شدن پرونده اجرایی، قاضی اجرای احکام دستور کسر از آمار را  بدهد.

همچنین ممکن است به جهات دیگر مانند تجمیع مجازات‌ها و یا پیشنهاد قاضی اجرای احکام جهت تخفیف و یا استفاده از  نظام نیمه آزادی و یا تحت نظارت سامانه های الکترونیکی قرار گرفتن و… پرونده تحت رسیدگی با دستور کسر از آمار و ورود مجدد به شعبه ذی صلاح به رسیدگی مواجه شود. 

مختومه شدن پرونده در دادگاه به چه معنا است؟

زمانی که دعوای حقوقی یا کیفری، در مراجع قضایی مطرح می گردد، دادگاه با رعایت تشریفات قانونی، اقدام به رسیدگی به پرونده نموده و در نهایت، حکم یا قرار صادر می کند. در این شرایط، اصولا هر یک از طرفین دعوی که رای به زیان وی صادر شده است، قادر است تا با استفاده از روش های اعتراض به حکم، از قبیل تجدید نظر خواهی، واخواهی، فرجام خواهی و غیره، نسبت به آن، معترض شود.

اما در صورت عدم اعتراض به حکم یا در صورتی که اعتراض به آن، نتیجه ای در بر نداشته باشد، در اصطلاح حقوقی، حکم، قطعی شده و احکامی که قطعیت پیدا می کنند، اصولا قابلیت اجرا شدن را خواهند داشت و به صورت حکم لازم الاجرا در می آیند.

یکی از آثار قطعی شدن حکم صادره، این است که رسیدگی توسط دادگاه، خاتمه پیدا کرده و دیگر دادگاه، در خصوص آن دعوی، رسیدگی مجدد انجام نمی دهد که این موضوع، تحت عنوان اعتبار امر مختومه، شناخته می شود.

بر اساس ماده بند ۶ ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی، در صورتی که دعوای مطرح شده در دادگاه، قبلا بین همان افراد یا قائم مقام آنها، رسیدگی شده و در خصوص آن، حکم قطعی صادر شده باشد، پرونده، اعتبار امر مختومه پیدا کرده و به همین دلیل، رسیدگی مجدد به همان دعوی، امکان پذیر نخواهد بود.

معنی کسر از آمار در دادگاه حقوقی

اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود، این است که مختومه شدن پرونده در دادگاه به چه معنا است و منظور از پیامک مختومه شدن پرونده چیست؟ در پاسخ به این سوال، باید گفت که مختومه شدن پرونده در دادگاه، به این معنا است که رسیدگی به پرونده، به صورت دائم یا موقت، توسط مرجع رسیدگی کننده، به پایان رسیده و دادگاه، با تکمیل تحقیقات لازم، رای یا حکم صادر نموده است. البته، گاهی هم مختومه شدن پرونده، به این دلیل است که پرونده، به تشخیص مرجع رسیدگی کننده، باید برای تکمیل تحقیقات، به مرجع دیگری ارسال شود.

لذا منظور از مختومه شدن پرونده، این است که در پی اتمام رسیدگی به پرونده، توسط مرجع حقوقی یا کیفری، دیگر موجبی جهت رسیدگی بیشتر به پرونده، وجود ندارد. 

در این میان، گاهی، رای صادر می شود و گاهی هم، برای انجام سایر اقدامات، پرونده به مرجع دیگری ارسال می شود. البته، مختومه شدن پرونده، به معنای آن نیست که دیگر امکان اعتراض به حکم وجود نخواهد داشت.

دلایل مختومه شدن پرونده در دادگاه

همانطور که اشاره شد، مختومه شدن پرونده در دادگاه، به این معنا است که مرجع رسیدگی کننده، رسیدگی به پرونده را خاتمه داده و به اصطلاح، پرونده را مختومه نموده است.

اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود، این است که دلایل مختومه شدن پرونده در دادگاه چیست؟

در پاسخ به این سوال، باید گفت که یکی از اصلی ترین و مهم ترین دلایل مختومه شدن پرونده در دادگاه ها، این است که به دلیل تکمیل تحقیقات، رسیدگی به پرونده، به صورت دائمی یا موقتی، در آن مرجع  خاتمه یافته و در پی آن، رای صادر شده است.

علاوه بر این، در قانون، مواعدی تحت عنوان مواعد مرور زمان کیفری تعقیب و رسیدگی تعیین شده است که بر اساس آن، برخی از جرایم، در صورتی که از تاریخ وقوع جرم تا مهلت های مشخص شده مورد تعقیب کیفری قرار نگرفته باشند.

رسیدگی به آن پرونده توسط دادگاه، موقوف شده و دادگاه، پرونده را مختومه می نماید.

گفتنی است زمانی که دادگاه، صلاحیت ذاتی یا محلی برای رسیدگی به پرونده را ندارد، باید قرار عدم صلاحیت صادر نموده و پرونده را به مرجع صلاحیت دار ارجاع بدهد. در این موارد نیز، ممکن است دادگاه پس از صدور قرار عدم صلاحیت، پرونده را مختومه نماید.

همچنین، یکی دیگر از دلایل مختومه شدن پرونده، این است که در دعاوی کیفری که در دادسراها مورد رسیدگی قرار می گیرند، ممکن است، بنا به دلایلی، همچون پایان یافتن تحقیقات لازم توسط دادسرا و مواردی از این قبیل، پرونده، برای ادامه رسیدگی و صدور حکم، به مرجع دیگری، از قبیل دادگاه کیفری ارسال شده و سپس، پرونده در دادسرا، مختومه گردد.

خبرگزاری قضایی دادپویان، پوشش دهنده آخرین اخبار حقوقی و قضایی شامل اخبار حقوقی، اخبار جنایی، اخبار کیفری، اخبار قضایی، آزمون های استخدامی و ثبت نامی در سراسر ایران میباشد.

مطلب پیشنهادی

حق و حقوق کارگر بعد از بازنشستگی چگونه است؟

حق و حقوق کارگر بعد از بازنشستگی چگونه است؟

حق و حقوق کارگر بعد از بازنشستگی چگونه است؟ عنوان این مقاله عبارتست از: حق …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *