تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن

عنوان این مقاله عبارتست از: تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

در صورت نیاز به وکیل طلاق از طرف مرد، می توانید با وکیل طلاق انلاین در ارتباط باشید.

تفاوت در خواست طلاق از طرف زوج و زوجه

به گزارش خبرگزاری دادپویان، در مورد تفاوت در خواست طلاق از طرف زوج و زوجه باید گفت هر کدام به صورت مجزا باید مورد بررسی قرار گیرد.

الف –  در خواست طلاق از سوی زوج

وفق قانون مدنی ماده ۱۱۳۲: مرد میتواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.

در قبل از سال ۱۳۷۲ هرگاه زوج مایل بود که همسرش را طلاق دهد به دفاتر ثبت طلاق مراجعه و و با حاضر کردن دو شهود مرد عادل و بالغ  و پرداخت کلیه حق وحقوق مالی زن و جاری شدن صیغه طلاق همسر خود را طلاق میداد.

اما به علت اینکه بسیاری از این طلاق ها در شرایط احساس عصبانت مرد ایجاد می شد و پس از مدتی با پشیمانی، منجر به رجوع مرد به زن می شد، و متعاقب آن سبب تبعات بی نظمی و مزاحمت برای دفاتر می گشت، قانونگذار تصمیم گرفت که با مصوب این ماده در قانون مدنی، مرد را هم ملزم نماید که از طریق دادگاه اقدام به درخواست طلاق همسرش نماید.

زیرا با توجه در نوبت قرار گرفتن پرونده و تشریفات داوری و آوردن شهود و طی این مدت چنانچه مرد در شرایط احساسی تصمیم به طلاق گرفته در این مدت، بسیاری از مردان در نیمه راه اقدامات خود نسبت به طلاق همسرش، منصرف می شوند و پیش بینی قانوگذار، به تجربه عینا واقع شده است ولی صورت دیگر این امر، در صورت مصمم بودن مرد به طلاق همسرش نیز عیان است که دراین صورت پس از صدور حکم طلاق هنگام اجرای صیغه طلاق مرد ملزم است که تمامی حق و حقوق زن را پرداخت نماید.

در غیر این صورت صیغه طلاق بدون رضایت همسرش یعنی بدون گذشت زن از کلیه امور مالیش، صیغه طلاق جاری نمی شود به عبارت بهتر در هنگام جاری شدن صیغه طلاق مرد حتما باید حقوق مالی زن را پرداخت نماید.

برای مشاوره حقوقی طلاق می توانید با بهترین وکیل طلاق موسسه حقوقی دادپویان در ارتباط باشید.

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن

ب – درخواست طلاق از سوی زن ( زوجه)

به طور کلی زن نمی تواند درخواست طلاق نماید. مگر در صورت عیوب مرد که در این صورت با اثبات این عیوب مانند جنون مرد و ……. چند مورد دیگر که قانون مدنی در ماده ۱۱۲۱ به آن اشاره کرده است،  که در این صورت زوجه می تواند از دادگاه  در خواست فسخ نکاح نماید، نه در خواست طلاق.

اما قانون گذار در سال ۱۳۸۶ ماده ۱۱۳۰  قانون مدنی در پارلمان احیاء کرد زیرا در این ماده چنین تصریح شده بود که: (در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند.

چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود) و تا این زمان معنی عسر وحرج تشریح نشده بود و بالاخره عسر و حرج درتبصره این ماده قانون مدنی، بدینگونه تصریح شد:

عسر و حرج موضوع ماده عبارت از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می گردد:

۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متولی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذرموجه.

۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلاء وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشکان برای ترک اعتیاد لازم بوده است.

۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.

۴- ضرب وشتم یا هر گونه سو رفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.

۵- ابتلا زوج به بیماری صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.

موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر وحرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.

شایان ذکر است که تمامی موارد مذکور بایستی در دادگاه ثابت شود و در صورت این امر محکمه حکم طلاق صادر می نماید که در این صورت زوجه مستحق دریافت مهریه از زوج می باشد.

حق و حقوق زن در رابطه با درخواست طلاق از طرف مرد

در مورد حق و حقوق زن هنگام در خواست طلاق از طرف مرد باید گفت که، در رابطه با تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن خوب است نیم نگاهی به این مسئله حق و حقوق زن داشته باشیم. در این رابطه مواردی که در زیر به آن اشاره می‌کنیم جزو حقوق زن در طلاق از طرف مرد بوده و باید این حقوق در طلاق از طرف مرد به‌ طور کامل پرداخت شود.

تنصیف دارایی: قانونی است که برخی از زوجین می‌توانند آن را در عقدنامه خود امضا کنند و به این معنی است که مرد هر اموالی که پس از عقد کسب کند پنجاه درصد آن در هنگام طلاق به زن می‌رسد.

استرداد جهیزیه: بر طبق رسم و رسومات زن در ابتدای زندگی مشترک وسایلی را تحت عنوان جهیزیه تهیه می‌کند و به منزل شوهر خود می‌برد که با همسر خود به طور شریکی از آن‌ها استفاده کنند اما مالک اصلی آن وسایل زن است.

اجرت المثل ایام زوجیت: همانطور که می‌دانید نگهداری از فرزندان و نظافت خانه جزو وظایف زن می‌باشد که او می‌تواند بابت این موارد از همسر خود اجرت المثل ایام زوجیت بگیرد.

مهریه: برای مهریه هیچ عذری پذیرفته نیست چرا که زن پس از عقد صاحب تمام مهریه می‌باشد و در هنگام طلاق اگر مرد در وضعیت مالی خوبی به سر می‌برد باید تمام مهریه را کامل و یکجا پرداخت کند اما اگر غیر از این بود می‌تواند به صورت قسطی آن هم با نظر دادگاه مهریه را پرداخت کند.

نفقه: یکی دیگر از حقوق زن در مسئله طلاق نفقه بوده و مرد باید برای طلاق آن را به طور کامل پرداخت نماید.

برای گرفتن طلاق و تمامی حق و حقوق زوجه می توانید با وکیل خانواده موسسه حقوقی دادپویان مشاوره تلفنی داشته باشید.

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن و حضانت فرزندان

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن و حضانت فرزند یکی از مواردی است که اکثرا بسیاری از افراد در رابطه با آن سردرگم هستن.

در این باره باید بگوییم نگهداری از فرزندان هیچ ربطی به درخواست طلاق از طرف مرد یا زن نداشته و هنگامی که زندگی زن و مرد تمام می‌شود، فرزندان باید یا با پدر خود و یا با مادر خود زندگی کنند.

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن

اگر هنگام طلاق فرزندان پایین‌تر از هفت سال بودند، حضانت آن‌ها به دست مادرشان است و اگر فرزند دختر باشد از سن هفت تا نه سالگی و اگر پسر باشد از هفت تا پانزده سالگی باید با پدر خود زندگی کنند.

بعد از آن دیگر به فرزند خود انتخاب می‌کند که پیش چه کسی زندگی کند و این چکیده‌ای از کل مبحث تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن و حضانت فرزندان است.

در مورد حضانت فرزند در طلاق شما می توانید با وکیل حضانت فرزند موسسه حقوقی دادپویان مشاوره آنلاین دریافت نمایید.

تفاوت های دادخواست طلاق از جانب زن و مرد در دوران عقد

در مورد تفاوت های دادخواست طلاق از جانب زن و مرد در دوران عقد باید گفت که: برای انجام و اجرای صیغه‌ عقد برای دختران لازم است که حتما پدر اجازه ازدواج را به ایشان بدهد و ازدواج تنها به اذن پدر امکان‌ پذیر است. اما بر خلاف ازدواج در طلاق چنین شرایطی وجود ندارد و زوجه‌ باکره می‌تواند بدون رضایت پدر طلاق بگیرد.

برای مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با بهترین وکلای خانواده می توانید با موسسه حقوقی دادپویان در تماس باشید.

اگر چه در زمان عقد مرد و زن زندگی مشترک و مستقل از خانواده های خود را شروع نکرده‌اند اما در بسیارس از موارد زن با احراز شرایط لازم می‌تواند درخواست طلاق دهد و در این خصوص به وی حق طلاق داده شده است. و برابر قانون زن می‌تواند درخواست مهریه‌ خود را داشته باشد و طبق قانون نصف مهریه به زن داده می‌شود.

قوانین طلاق از طرف مرد

اگرچه حق طلاق با مرد است اما دادگاه برای تصمیم گیری درست درباره پرونده طلاق از طرف مرد، به دلایل محکمه پسند و مدارک موجود تکیه می‌کند. البته دادگاه به قوانینی توجه دارد که صدور رای دقیق و نهایی را بر اساس شرایط طلاق از طرف مرد تسهیل می‌کند.

قوانین طلاق از طرف مرد اشاره می‌کنند که مرد می‌تواند هر زمان که تصمیم بگیرد و تنها با پرداخت حقوق مالی زن از جمله مهریه، نفقه و اجرت المثل، از همسرش جدا شود. این در حالی است که اگر دلایل محکمه پسندی مانند اعتیاد، بیماری صعب العلاج، سوء رفتار، عدم تمکین و حبس طولانی مدت را ارائه دهد، قوانینی درباره حق و حقوق مالی زن اجرا خواهد شد. برای مثال نفقه زن ناشزه پرداخت نخواهد شد.

برای ثبت دادخواست طلاق از طرف مرد می توانید با وکیل طلاق موسسه حقوقی دادپویان مشاوره آنلاین داشته باشید.

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن

پرداخت حق و حقوق مالی زن

با توجه به اهمیت جایگاه زن در خانواده، قوانین مختلفی برای حمایت از او وجود دارند که به حق و حقوق مالی زن می‌پردازند. پرداخت حق و حقوق مالی زن، یکی از چند تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد و زن خواهد بود. برای مثال مرد موظف است که مهریه را بپردازد.

البته مهریه عندالاستطاعه با توجه به شرایط مالی مرد و درخواست اعسار، به صورت قسطی خواهد بود. از طرفی میزان نفقه بر اساس شئونات اجتماعی و خانوادگی زن تعیین می‌شود.

اجرت المثل نیز یکی از حقوق مالی زن به حساب می‌آید و بر اساس شرایط مختلفی پرداخت خواهد شد. این در حالی است که پرداخت نحله هنگامی تأیید می‌شود که مرد دلیل محکمه پسندی برای جدایی از همسرش نداشته باشد.

قوانین طلاق از طرف زن

قوانین طلاق از طرف زن کمی پیچیده است و علت اصلی آن حق طلاق است که همیشه به مرد داده می‌شود و زن در صورت داشتن وکالت طلاق می‌تواند بدون نیاز به تایید همسر، به پیگیری درخواست خود بپردازد. البته نباید فراموش کرد که شرایط طلاق از طرف زن متاثر از عواملی از جمله دلایل محکمه پسند، دوشیزه بودن، وضعیت بارداری و حتی داشتن صفت ناشزه متفاوت خواهد بود.

برای درخواست و ثبت طلاق و گرفتن مهریه از طرف زوجه می توانید با وکلای مجرب خانواده موسسه حقوقی دادپویان وقت مشاوره تلفنی آنلاین و حضوری دریافت نمایید.

 

شرایط مالی حتی در صورتی که درخواست طلاق از سوی زن باشد، باز هم به عنوان تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد و زن به حساب می‌آید. به این شکل که اگر مرد از پرداخت حقوق مالی زن مانند نفقه و مهریه امتناع کند، زن این فرصت را دارد که پیگیری کند، در این حالت دادگاه، شوهر را مجبور به طلاق می‌کند.

عواملی که به عنوان دلایل محکمه پسند مرتبط با عسر و حرج ذکر می‌شوند، فرصت‌های دیگری برای زن به وجود می‌آورند که به واسطه آنها حکم طلاق را از دادگاه بگیرد. علاوه بر این، ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی اعلام می‌کند که هر زمان مردی چهار سال تمام غایب و مفقود الاثر باشد، همسرش می‌تواند درخواست طلاق کند. در این صورت با رعایت ماده ۱۰۲۳ دادگاه حکم طلاق را صادر می‌کند.

خبرگزاری حقوقی دادپویان، پوشش دهنده آخرین اخبار حقوقی و قضایی شامل اخبار حقوقی، اخبار جنایی، اخبار کیفری، اخبار قضایی، آزمون های استخدامی و ثبت نامی در سراسر ایران میباشد.

مطلب پیشنهادی

مهریه چه چیزهایی میتواند باشد؟

مهریه چه چیزهایی میتواند باشد؟

مهریه چه چیزهایی میتواند باشد؟ عنوان این مقاله عبارتست از: مهریه چه چیزهایی میتواند باشد؟ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *