مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن

مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن

عنوان این مقاله عبارتست از: مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

در صورت نیاز به شکایت ضرب و جرح، می توانید با وکیل دعوی ضرب و جرح در ارتباط باشید.

بعد از کتک خوردن از همسر چه کنیم؟

به گزارش خبرگزاری دادپویان، امروزه با ارتقای سطح فرهنگ جامعه و نیز تغییر سبک زندگی، میزان خشونت فیزیکی در میان همسران کاهش یافته است. با این حال می‌توان در برخی از موارد شکایاتی را از کتک خوردن توسط همسر خود مشاهده کرد.

برای دانستن این که اگر از همسرتان کتک خوردید باید چه بکنید می توانید با وکلای موسسه حقوقی دادپویان در ارتباط باشید.

مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن

اگر همسرتان دست روی شما بلند کرد بهتر است به پزشکی قانونی مراجعه کنید و با دریافت مدارک لازم، شکایت خود را نسبت به همسر خود تنظیم کنید. پس از شکایت و ارائه تمامی مدارک لازم می‌توانید علیه همسر خود شکایت کرده و حتی با در دست داشتن این مدارک نسبت به طلاق اقدام کنید.

طلاق از مردی که دست بزن دارد چگونه است؟

در برخی از موارد طلاق را می‌توان یکی از بهترین گزینه‌ها برای زوجین دانست که بتوانند زندگی خود را از شرایط سخت و ناگوار نجات دهند. اگر در هر بحث و جدال همسرتان شما را کتک می‌زند و به دنبال طلاق از او هستید، می‌توانید با در دست داشتن مدارک و اثبات آن، طلاق بگیرید.

برای طلاق باید ضرب و شتم مرد خود را ثابت کنید. در این صورت دادگاه اجازه طلاق را به شما خواهد داد. شهادت شهود یکی از روش‌های اثبات ضرب و شتم مرد است. از روش‌های دیگر می‌توان به مراجعه به پزشکی قانونی و دریافت گواهی اشاره کرد.

برای دانستن طلاق از مردی که دست بزن دادرد می توانید با وکیل طلاق موسسه حقوقی دادپویان در ارتباط باشید.

برای اینکه زن بتواند شکایت خود را از کتک خوردن توسط همسر ثابت کند. باید از تجربه یک وکیل مجرب استفاده کند. وکیل می‌تواند در این زمینه تمامی راهکارهای لازم را در اختیار او قرار دهد و تمامی موارد را پیش بینی نماید. با ارائه تمامی مدارک اثبات ضرب و شتم و کتک خوردن از همسر می‌توانید به راحتی طلاق خود را از همسرتان بگیرید.

مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن

شکایت از شوهر برای کتک زدن دارای مراحلی است. با طی این مراحل می‌توانید به راحتی کتک خوردن خود توسط همسرتان را ثابت کنید.

  • ثبت شکایت بر علیه همسر خود در کلانتری و یا دادسرا.
  • امکان شکایت در هر ساعت از شبانه روز تا جایی که آثار جرم از بین نرود.
  • تهیه مدارک کارت ملی و شناسنامه.
  • صورت جلسه مامور انتظامی.
  • شهادت شهود.
  • ارجاع پرونده به دادگاه و مراجعه زن به پزشکی قانونی برای معاینه.
  • ارسال نظریه پزشکی قانونی به دادسرا.
  • ارسال احضاریه به صورت جداگانه برای زن و مرد برای حضور در دادگاه.
  • صدور رای توسط قاضی با توجه به نظر پزشکی قانونی.

مدارک لازم برای شکایت از همسر

برای شکایت از شوهر برای کتک زدن نیاز به ارائه مدارک لازم دارید. از جمله مهم‌ترین مدارکی که برای شکایت از همسرتان در دادگاه نیاز خواهید داشت، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صورت جلسه مامور انتظامی.
  • ارائه شهادت شهود و دیگر مدارک لازم برای اثبات.
  • ارائه مدارک شناسایی مانند شناسنامه و کارت ملی.

شکایت از شوهر بداخلاق

خوشبختانه امروزه هرگونه خشونت در زندگی زناشویی با ارتقای فرهنگ جامعه کاهش یافته است. با این حال اگر با رفتارهای خشونت آمیز از سوی همسر خود روبرو شدید، بهتر است بدانید که می‌توانید با در دست داشتن مدارک لازم و اثبات کتک از شوهر خود، علاوه بر دریافت دیه، تقاضای طلاق نمایید اما برای آن، اثبات خشونت نیاز است.

در برخی از موارد ضرب و شتم باعث آسیب خاصی به فرد مقابل نمی‌گردد. در این صورت همسر مجازاتی نخواهد داشت. اما اگر میزان ضرب و شتم آنچنان زیاد باشد که زن دچار بیماری شده و یا بدن او کبود گردد در این صورت می‌تواند با توجه به نظر قاضی پرونده به مجازات تعزیری محکوم شود.

مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن

برای شکایت از شوهر بد اخلاق با وکلای خانواده موسسه حقوقی دادپویان می توانید مشاوره تلفنی داشته باشید.

علاوه بر این، اگر این خشونت باعث ایجاد آسیب، شکستگی و یا کارافتادگی اعضای زن گردد و یا باعث شود او هر یک از حواس پنجگانه خود را از دست دهد، مرد به قصاص محکوم خواهد شد. شما می‌توانید از طریق شهادت شهود، اقرار، قسامه، اماره و علم قاضی هرگونه خشونت و یا شکایت از کتک خوردن از همسر خود را ثابت کنید.

معاینه پزشکی قانونی برای کتک همسر

یکی از روش‌های اثبات کتک خوردن از شوهر اثبات آن از طریق گواهی پزشکی قانونی است که برای دریافت آن باید مراحل زیر را طی کنید:

  • مراجعه به کلانتری و تقاضای صدور معرفی نامه برای مراجعه به پزشکی قانونی.
  • دریافت معرفی نامه و ارائه آن به هر یک از ادارات پزشکی قانونی با مدارک مورد نیاز.
  • پرداخت هزینه و انجام معاینات توسط پزشک.
  • ارائه نتیجه توسط پزشک به صورت گواهی.
  • ارسال گواهی به کارشناس و دریافت نظریه او.

حکم مردی که دست بزن دارد

یکی از مهمترین سوالاتی که بسیاری از خانم‌ها در مواجهه با ضرب و شتم از سوی همسر خود روبرو می‌شوند این است که حکم مردی که دست بزن دارد چیست؟ اگر ضرب و شتم به صورت عمدی و یا غیر عمدی باعث بروز جراحت به بدن زن گردد، او می‌تواند درخواست قصاص، حبس و یا دیه را از قانون داشته باشد.

برای مشاوره تلفنی و حضوری در مورد حکم مردی که دست بزن دارد و زن تمایلی به ادامه زندگی نیست می توانید با وکیل خانواده و طلاق موسسه حقوقی دادپویان در ارتباط باشید.

در قانون ضرب و جرح به چه معنا است؟

در قانون ضرب و جرح به چه معنا است؟ در جواب این سوال باید عنوان کرد که ابتدا باید گفت:

مراحل شکایت از شوهر: اصولا ضرب یعنی صدماتی که بدون ایجاد شکستگی یا خونریزی بر اعضای بدن وارد می‌گردد. و آثاری از جمله کبودی و یا پیچ خوردن. اما جرح به صدماتی که موجب پارگی بافت‌ها و پوست بدن و به همین خاطر جرح اکثرا همراه با خونریزی می‌باشد. مثل بریدگی، خراشیدگی یا پارگی پوست، قطع عضو و یا شکسته شدن استخوان.

در قانون این موارد با عنوان «جنایت بر عضو» جرم تلقی گردیده‌اند. که عبارتند از: هر نوع آسیب کمتر از قتل، مثل قطع عضو، جراحت و صدمات وارد بر منافع (همچون بویایی، شنوایی و…)

بر اساس قانون اگر به طور عمدی جنایتی بر عضو وارد گردد. می‌توان در صورت تقاضای شخص آسیب دیده. و یا ولی دم وی، او را قصاص نمود. و در غیر این حالت منجر به تعزیر و دیه خواهد شد.

در مورد ضرب و جرح زن هم باید گفت می‌توان با استناد به این ماده و اقامه دعوای به موقع موجبات قصاص، دیه و یا تعزیر او را مهیا ساخت. با این حال اعمال این مجازات‌ها دارای شرایطی است که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.

مجازات ضرب و جرح عمدی زن

مراحل شکایت از شوهر: در مواقعی که ضرب و شتم باعث آسیب شخص مقابل نگردد. و آثاری از آن بر بدن فرد نمانده باشد، مجازاتی در پی ندارد. ولی اگر که این ضرب و شتم به طور عمدی باشد. و شاکی رضایت ندهد، مرتکب با در نظر گرفتن. نظر قاضی پرونده محکوم به مجازات تعزیری خواهد شد.

حال چنانچه در اثر ضرب و جرح عمدی مرتکب، شخص مقابل دچار آسیب، شکستگی یا از کار افتادگی اعضا گردیده باشد. یا یکی از حواس پنجگانه او ناقص گردیده باشد. علاوه بر این در مواقعی که فرد بر اثر ضربه دچار زوال عقل گردد، مرتکب قصاص خواهد شد.

مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن

در مواقعی که با وجود چنین صدماتی امکان قصاص وجود نداشته باشد. و عمل وی سبب اختلال در نظم جامعه گردیده باشد. مرتکب در صورت تقاضای فرد صدمه دیده. محکوم به پرداخت دیه خواهد شد.

چنانچه مرتکب با بهره‌گیری از چاقو، اسلحه و امثال آنها سبب آسیب گردد. ولی آسیب از انواع در مورد قبل نباشد، مرتکب محکوم به مجازات مقرر می‌شود.

نحوه اثبات ضرب و شتم مرد

به منظور ثابت کردن ضرب و شتم مرد موارد زیر مورد نیاز می‌باشد:

1- شهادت شهود

گاها مردی که به دلیل ضرب و شتم از او شکایت، در دادگاه مدعی می‌شود که بی‌گناه بوده و همسر خود زنی کرده است. فرد مدعی باید ادعای خویش را با شهادت فرزندان، همسایگان، خدمتکاران و دیگر افرادی که شاهد این موضوع بوده‌اند ثابت گند.

2- اقرار

اقرار به این معنی می‌باشد که فردی که مرتکب رفتار ضرب و جرح گردیده است، خود در برابر قاضی یا مامور نیروی انتظامی به این مسئله به طور کتبی اعتراف نموده سپس اعتراف خود را با امضا و اثر انگشت تایید کند.

3- قسامه

با در نظر داشتن شرایط ویژه یک‌سری از پرونده‌ها. امکان دارد قاضی دادگاه از طرفین بخواهد. که با سوگند ادعای خویش را اثبات نمایند.

4- اماره

صدا و فیلم  برای قاضی در حد دلایل و مدارک دارای ارزش و اعتبار نیست. ولی ممکن است تحت عنوان اماره و نشانه‌ای جهت اثبات ادعای خواهان مورد استفاده قرار گیرد. ولی چنانچه اصالت صدا و فیلم اثبات گردد، با عنوان دلیل معتبر خواهد بود. بنابراین بهتر است از دادگاه بررسی اصالت آنها را درخواست کنید.

5- علم قاضی

قاضی صحبت‌های دو طرف و شهود. و نیز با ارزیابی پرونده. با دانش و تجربه خود به نتیجه و حکم صادر می‌نماید.

مرجع صالح رسیدگی به شکایت از ضرب و شتم همسر

شکایت از ضرب و شتم همسر، دارای جنبه کیفری است از این رو می توان آن را از طریق مراجع قضایی و کیفری مطرح کرد. به منظور ثبت این شکایت، می توان اقدامات لازم را با کمک دادسرا یا کلانتری انجام داد.

برای تنظیم شکایت، می توان پس از وقوع حادثه ضرب و شتم به کلانتری محل مراجعه کرد. پس از تنظیم شکایت، پرونده به منظور بررسی به دادسرا محل وقوع جرم مرجوع خواهد شد. دادسرا در این شرایط، تحقیقات مقدماتی جرم را انجام خواهد داد و با توجه به تحقیقات صورت گرفته، کلانتری در رابطه با مجرم بودن متهم اظهارات خود را بیان می کند.

برای مرجع صالح رسیدگی به شکایت از ضرب و شتم همسر و مراحل رسیدگی و اینکه چگونه از شوهر به واسطه ضرب و شتم بتوانید درخواست طلاق بدهید می توانید با وکلای متخصص موسسه حقوقی دادپویان در ارتباط باشید.

در صورت اثبات وقوع ضرب و شتم برای دادسرا، با صدور قرار کیفرخواست پرونده به دادگاه کیفری صالح در این زمینه مرجوع می شود. به خاطر داشته باشید که برای بررسی بهتر پرونده، باید تمام مدارک و دلایل کافی به شکواییه تنظیم شده ضمیمه شوند.

در نهایت، پرونده همراه با اسناد و مدارک به دادسرا ارائه می شود. با توجه به تحقیقات صورت گرفته توسط ضوابط دادگستری، دادسرا و اظهارات کیفر خواست، حکم نهایی صادر خواهد شد.  پس از ارسال پرونده شکایت به دادگاه، مجرم بودن متهم و وقوع ضرب و شتم توسط شوهر ثابت خواهد شد.

آیا توهین و فحاشی به زن نیز خشونت محسوب می شود؟

یکی از سوالات بسیار مهم این می باشد که، آیا توهین و فحاشی به زن نیز خشونت محسوب می شود؟خشونت به صورت ذاتی موجب کاهش عزت نفس در فرد مورد خشونت قرار گرفته می شود و از نظر روانی نیز او را آزار می دهد.

چه بسا خشونت فیزیکی و ضرب و جرح پس از مدتی بهبود پیدا کرده و فراموش می شود ولی تحقیر و آسیب های روانی ناشی از توهین و فحاشی توسط همسر تا سالها با زن باقی می مانند.

فحاشی و توهین نیز مانند دیگر اعمال خشونت آمیز در قوانین ایران جرم محسوب می شود و دارای مجازات است. درخصوص فحاشی و توهین شوهر نسبت به زن نیز این حق برای او وجود دارد که در صورت قرار گرفتن در معرض فحاشی و توهین نسبت به درخواست شکایت بر علیه همسر اقدام نماید.

چنانچه از نظر دادگاه محرز شود که این توهین های لفظی و فحاشی ها برای زن غیر قابل تحمل است در صورت درخواست طلاق از طرف زن، دادگاه با درخواست او موافقت می نماید و حکم به طلاق می نماید.

عواقب کیفری و حقوقی ضرب و شتم خانم به دست شوهر

عواقب کیفری و حقوقی ضرب و شتم خانم به دست شوهر بسیار تبعات بدی دارد که طبق قانون ضرب و شتم چه خفیف باشد و چه شدید، ولو توسط زن یا شوهر انجام گیرد جرم است و برای آن مجازات تعیین شده است. در صورتی که زن از ضرب و شتم توسط شوهرش شکایت کند، عواقب کیفری و حقوقی زیر را به دنبال خواهد داشت:

قصاص: در صورت ایراد جراحت به اعضای بدن و درصورت تقاضای مجنی‌ علیه (آسیب دیده) یا ولی او و فراهم بودن شرایط قصاص، مرتکب تحت شرایط مندرج در قانون باید قصاص شود.

مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن

دیه: در جنایت غیر عمدی بر اعضا و جنایت عمدی که قصاص ندارد یا قصاص در آن ممکن نیست یا بر دیه توافق شده است، حکم به پرداخت دیه داده خواهد شد.

چنانچه همسری دارید که شما را مورد ضرب و شتم قرار میدهد حتما پیشنهاد میشود که با وکلای موسسه حقوقی دادپویان در ارتباط باشید.

حبس: مطابق ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی، هر کس عمدا به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن و یا از کار افتادن عضوی از اعضاء بدن یا منتهی به مرضی دائمی ‌یا از دست دادن یا نقص یکی از منافع، حواس یا زوال عقل مجنی‌ علیه گردد چنانچه قصاص امکان نداشته باشد و در صورتی که اقدام وی موجب اخلال در نظم‌ و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی‌علیه مرتکب ‌به پرداخت دیه نیز محکوم خواهد شد.

همچنین در صورتی که آسیب وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و اسلحه به کار رفته نیز چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس ‌محکوم خواهد شد.

ایجاد حق طلاق برای زن: ضرب و شتم زن از مصادیق عسر و حرج است و در صورت اثبات برای زن حق طلاق ایجاد می‌کند.

مراحل طلاق از طریق اثبات ضرب و شتم توسط شوهر

در خصوص مراحل طلاق از طریق اثبات ضرب و شتم توسط شوهر باید گفت که: یک باور غلط وجود دارد و آن اینست که صرف شکایت و گرفتن برگه پزشکی قانونی باعث اثبات ضرب و جرح توسط شوهر می‌شود. متاسفانه خانمی که از شوهر خود کتک خورده است، شکایت هم کرده و همان ابتدا به پزشکی قانونی مراجعه نموده و پزشکی قانونی هم ورود جراحات را تایید کرده است.

ولی خانم دیگر خیالش راحت می‌شود که همه چیز تمام شده و با ورود جراحات تایید شده، دیگر پرونده را ادامه نمی‌دهد و گمان می‌کند به صرف داشتن برگه‌های پزشکی قانونی می‌تواند از تمکین خودداری کند یا حق طلاق برای ایشان به‌وجود آمده است.

این درحالی است که اگر زوجه می‌خواهد از این حق قانونی استفاده کند باید پس از گرفتن برگه پزشکی قانونی، آن را ضمیمه پرونده کند و تا صدور حکم نهایی که ممکن است تا مرحله تجدید نظر هم ادامه پیدا کند، پرونده را در مرجع کیفری پیگیری کند.

در غیر این صورت حتی اگر نظر پزشکی قانونی بر وقوع جراحت هم باشد باز هم به خودی خود اثبات کننده چیزی نیست و به همین راحتی خانم حق قانونی خود را از دست می‌دهد. درحالی که با اثبات همان ضرب وشتم در مرجع کیفری تحت شرایطی می‌تواند به استناد به حکم صادره مبنی بر محکومیت شوهر به پرداخت دیه ولو مختصر، دعوی طلاق را مطرح نماید و یا در مواردی از الزام به تمکین توسط دادگاه معاف شود.

آیا زن به دلیل یک بار ضرب و شتم می تواند طلاق بگیرد؟

در پاسخ به آیا زن به دلیل یک بار ضرب و شتم می تواند طلاق بگیرد؟ باید گفت که: مطابق بند ۴ ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی: ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد. رویه قضایی حاکم در دادگاه‌ها برای اثبات ضرب و شتم به شکل مستمر و استمرار این خشونت باید منجر به عسر و حرج زن شود.

بسیاری از افراد با دانش در حوزه حقوق و به عبارتی حقوق‌ دانان اعتقاد دارند که صرفا صدور یک دادنامه مبنی بر ضرب و شتم که منجر به آسیب کمی به زن شده است، نمی‌تواند به عنوان دلیلی برای احتمال وقوع خطر برای زندگی مشترک زوجین باشد.

بنابراین، هر نوع سوء رفتار یا ضرب و شتم از سوی همسر می‌نیازد که به صورت مستمر انجام شده باشد. این به این معناست که حق طلاق برای زن تنها با یک بار واقعه‌ی ضرب و شتم ایجاد نمی‌شود.

اگر خشونت تکرار شود، زن می‌تواند اقدام به شکایت کیفری کند و با اثبات این واقعه و اخذ حکم قطعی، می‌تواند به منظور درخواست طلاق به دلیل خشونت یا کتک‌زنی اقدام نماید.

نکات حقوقی پس از لحظه ضرب و شتم

بعد از درگیری لازم نیست با همان لباس کثیف و احیانا پارگی‌های لباس به پزشکی قانونی بروید تا عمق فاجعه کشف شود! چرا که پزشکی قانونی بدون توجه به آنها صدمات و جراحات وارده را تشخیص و برای مرجع قضایی اعلام می‌دارد. آنچه که مبنای صدور نظریه کارشناسی در خصوص جراحات است، نوع جراحت و عمق آن است.

برای صدور نظریه کارشناسی در خصوص صدمات ناشی از ضرب وشتم توسط پزشکی قانونی، ارائه معرفی‌نامه از مراجع قضایی و یا کلانتری الزامی است.

با حفظ خونسردی از افرادی که آنجا هستند شماره تماسشان را تقاضا کنید که به شما بدهند، تا اگر بعدا نیاز به شاهد پیدا کردید به مشکل برنخورید.

اگر همسرتان را شهود می‌شناسند و از وی می‌ترسند و یا رودربایستی دارند، و برای همین برای شهادت نمی‌آیند، برای حل این مشکل تقاضای بررسی و تحقیق محلی کنید که پس از قبول و صدور دستور توسط مقام قضایی، عموما از کلانتری مربوطه ضابطین دادگستری برای تحقیق به محل وقوع جرم می‌آیند و تحقیق می‌کنند و مراتب خدمت دادگاه صورت‌ جلسه می‌شود.

حتما ابتدا با ۱۱۰ تماس بگیرید تا از واقعه درگیری گزارش تهیه کنند.

دیده شده برخی اوقات پس از وقوع درگیری و در زمان اعلام شکایت، صرفا شکایت ضرب و شتم مطرح می‌شود، در واقع برای مثال بعضی‌ها گمان می‌کنند پارگی لباس در زمان وقوع درگیری توسط فرد ضارب جرمی ندارد و از حقوق خود اطلاعی ندارند.

این در حالی است که پاره کردن لباس توسط ضارب جرم تخریب دارد و مجازات آن یعنی مجازات تخریب شش ماه تا سه سال حبس است.

اخبار حقوقی و قضایی دادپویان، پوشش دهنده آخرین اخبار حقوقی و قضایی شامل اخبار حقوقی، اخبار جنایی، اخبار کیفری، اخبار قضایی، آزمون های استخدامی و ثبت نامی در سراسر ایران میباشد.

مطلب پیشنهادی

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن عنوان این مقاله عبارتست از: تفاوت درخواست …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *