انتخاب بهترین وکیل معاضدتی برای طلاق

انتخاب بهترین وکیل معاضدتی برای طلاق

عنوان این مقاله عبارتست از: انتخاب بهترین وکیل معاضدتی برای طلاق. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی طلاق می توانید، با وکیل طلاق تهران در ارتباط باشید.

وکیل معاضدتی کیست؟

به گزارش خبرگزاری دادپویان، در مورد وکیل معاضدتی اذعان می دارد که، همانطور که میدانید همه افراد توان مالی برای گرفتن وکیل را ندارند، از این رو بهترین راه برای رسیدن به یک دادرسی عادلانه، وکالت معاضدتی می‌باشد.

به بیانی دیگر چنانچه فرد دارای تمکن مالی نباشد، می‌تواند از کانون وکلا درخواست اخذ وکیل معاضدتی کند. در چنین مواقعی کانون، شرایط متقاضی را بررسی نموده و پس از تایید وکیل معاضدتی به وی معرفی می‌کند.

انتخاب بهترین وکیل معاضدتی برای طلاق

وکیل معاضدتی مخصوص افرادی است که از بضاعت و توان مالی کافی برای اخذ وکیل برخوردار نباشد؛ زیرا این نوع وکیل به استثنای هزینه تمبر دادرسی، حق دریافت هیچ وجهی از موکل خود تحت عنوان حق الوکاله، حق المشاوره و… را ندارد.

چگونه وکیل معاضدتی بگیریم؟

بر اساس ماده 24 قانون وکالت، افرادی که از توان مالی برای پرداخت حق الوکاله وکیل برخوردار نیستند، می‌توانند به کانون وکلای دادگستری مراجعه کرده و درخواست معاضدت نمایند. طبق آیین نامه قانون ذکر شده در بالا، سه شرط قانونی برای برخورداری از وکالت معاضدتی در نظر گرفته شده است که به این صورت می‌باشد:

متقاضی باید از نظر مالی توان پرداخت حق الوکاله وکیل را نداشته باشد.

متقاضی شخصا در دعوا ذی سمت و ذینفع باشد.

دعوای که متقاضی در محاکم دادگستری طرح کرده، باید دارای دلیل باشد. از این رو در دعاوی واهی و دعاوی که با قصد ایذا و آزار دیگران طرح می‌گردد، نمی‌توان وکیل معاضدتی گرفت.

فرق وکیل تسخیری و وکیل معاضدتی چیست؟

نوع پرونده

اولین و مهم‌ترین تفاوت در وکیل تسخیری و معاضدتی، نوع پرونده آن‌ها می‌باشد. به این صورت که وکیل تسخیری وکالت پرونده‌هایی را که کیفری بوده و جزایی مانند اعدام، حبس و غیره را دارند، قبول می‌کند و وکیل معاضدتی نیز وکالت پرونده‌های حقوقی را می‌پذیرد.

نوع مرجع اخذ وکلا

به این صورت که تعیین وکیل تسخیری توسط دادگاه، برای متهم یک پرونده کیفری بوده اما وکیل معاضدتی با درخواست کانون وکلا تعیین می‌شود.

هزینه وکیل معاضدتی

همانطور که بیشتر نیز به آن اشاره کردیم، وکیل معاضدتی یک وکیل رایگان به‌ حساب می‌آید، اما شاید این سوال در ذهن شما نیز به وجود آید که هزینه‌ای که بابت حق الوکاله به وکیل پرداخت می‌شود، به چه صورت است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر در پرونده مربوطه فرد معسر در دعوا موفق شود و حکم دادگاه به نفع وی صادر شود، در این هنگام اگر فرد هزینه‌ای را از طرف مقابل در دعوا دریافت کرده باشد، حق الوکاله از این طریق باید پرداخت شود.

با این حال، هنگامی‌که به حکم دادگاه و با موافقت کانون وکلا، به‌ منظور رسیدگی به پرونده فرد، وکیل تعیین شود و همچنان وی نتواند حق الوکاله را پرداخت کند و هزینه‌ای نیز از جانب طرف مقابل دریافت نکرده باشد، این هزینه توسط بودجه کل کشور پرداخت خواهد شد، زیرا طبق ماده 10 قانون تشکیل صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری، هر ساله در بودجه کل کشور مبلغی برای این گونه حق الوکاله ها پیش بینی شده و به کانون وکلا پرداخت می‌گردد.

حدود وظایف وکیل معاضدتی

در ماده 31 قانون وکالت تصریح شده است وکلا باید وکالت معاضدتی را که از طرف کانون به آنها ارجاع می‌شود قبول کنند و همچنین در ماده 33 این‌ قانون تاکید شده است که وکلای دادگستری مکلفند هر سال در سه دعوای حقوقی به عنوان معاضدت قبول وکالت کنند.

بنابراین پذیرش آن برای وکلا تکلیف قانونی است و عدم پذیرش آن یا احساس مسئولیت نکردن در قبال وکالت معاضدتی و اهمال در انجام وظیفه تخلف انتظامی برای وکیل محسوب می‌شود.

باید دقت داشت که گرچه وکالت عقد جایزی است و وکیل هر وقت اراده کند می‌تواند استعفا دهد لکن این قاعده در وکالت معاضدتی وجود ندارد زیرا قبول معاضدت، تکلیفی است که قانونگذار به وکیل واگذار کرده است.

در عین حال با استناد به جایز بودن عقد وکالت موکل می‌تواند وکیل خود را عزل کند ولی برای جلوگیری از دور و تسلسل باید پذیرفت که موکل دیگر حق استفاده از وکیل معاضدتی را نخواهد داشت. نکته‌ای که از نظر نباید دور بماند این است که در صورت معرفی وکیل از سوی موکل، وکالت معاضدتی مرتفع می‌شود.

شرایط داشتن وکیل معاضدتی

مطابق با ماده 24 قانون وکالت، شرایط درخواست وکیل معاضدتی عبارت است از:

  • فرد متقاضی از توان مالی به منظور پرداخت حق الوکاله برخوردار نباشد.
  • فرد، وکیل معاضدتی تقاضا کند و شخصا دارای ذینفع بوده و یا در دعوای مطرح شده سمت داشته باشد.
  • دعوای مرتبط با امور حقوقی باشد.

درخواست وکیل معاضدتی هم می‌تواند از جانب خواهان باشد و هم از جانب خوانده.

نمونه متن درخواست وکیل معاضدتی

ریاست محترم شعبه … مجتمع قضایی …

با سلام

احتراما، اینجانب … متهم/شاکی پرونده کلاسه … به استحضار می‌رساند، اینجانب از توانایی مالی لازم برای تعیین و معرفی وکیل، برخوردار نمی‌باشم. لذا درخواست تعیین وکیل معاضدتی، با استناد به ماده 24 قانون آیین دادرسی حقوقی را دارم.

پرداخت حق الوکاله

مطابق ماده 23 قانون وکالت، در صورتی که موکل محکوم له واقع شد، حق الوکاله قانونی وکیل معاضدتی از محل محکوم به پرداخت می شود. چنانچه موکل محکوم له واقع نشد، مسئولیتی برای پرداخت حق الوکاله به وکیل معاضدتی ندارد.

در چنین مواردی به استناد ماده 10 قانون تشکیل صندوق حمایت وکلای دادگستری هر ساله مبلغی در بودجه عمومی کشور برای پرداخت حق الوکاله وکلای معاضدتی پیش بینی می شود.

در این خصوص باید توجه داشت که وکیل در موارد اخذ پرونده وکالت معاضدتی مطابق با ماده 113 قانون مالیات های مستقیم از ابطال و الصاق تمبرهای مالیاتی معاف است.

انتخاب بهترین وکیل معاضدتی برای طلاق

از جمله مهمترین موجبات استحقاق یک شخص به وکالت معاضدتی، صدور حکم اعسار از پرداخت هزینه دادرسی در مورد وی می باشد. شخصی که اعسار او در دادگاه به اثبات رسد از پرداخت هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل معاضدتی به صورت موقت معاف است.

در صورتی که به دلیل محکوم له واقع شدن یا هر دلیل دیگری موکل اموالی به دست بیاورد که او را از حالت اعسار خارج کند، باید حق الوکاله وکیل معاضدتی و سایر هزینه های دادرسی را از محل اموال مزبور پرداخت نماید.

در حالت کلی

اگر حکم به نفع موکل صادر شود از محل جبران خسارت یا پرداخت طلب و بدهی حق الوکاله پرداخت می گردد.

اگر موکل محکوم گردید، کانون وکلا حق الوکاله را می پردازد.

چگونه وکیل معاضدتی رایگان بگیریم؟

وکالت معاضدتی راهکاری برای رسیدن به دادرسی عادلانه است. در صورتی که فرد تمکن مالی نداشته باشد می‌تواند از کانون وکلا درخواست وکیل معاضدتی کند. کانون نیز پس از بررسی شرایط متقاضی، وکیل معاضدتی به وی معرفی می‌کند.

این نوع وکیل، مخصوص کسانی است که بضاعت و توان مالی کافی، برای گرفتن وکیل ندارند، چرا که وکیل معاضدتی حق دریافت هیچ وجهی تحت عناوین حق‌ المشاوره، حق‌ الوکاله و غیره را به استثنای هزینه تمبر‌ دادرسی از موکل خویش ندارد. در گفتگو با یک وکیل پایه یک دادگستری این موضوع بیشتر بررسی می شود.

انتخاب بهترین وکیل معاضدتی طلاق چگونه است؟

برای معرفی بهترین وکیل باید تحقیق و جست و جو کنید که از بین وکلای موجود، وکیلی انتخاب شود که به شهرت و حسن اخلاق مشهور و محبوب باشد و این محبوبیت در بین سایر وکلا زبان زد باشد.

اعتماد نکردن به تبلیغات، گاها تبلیغات خلاف واقعیت می باشند برای همین پیشنهاد می کنیم برای معرفی بهترین وکیل به دیگران فقط به تبلیغات اکتفا نکنید چرا که شما به دنبال وکیلی هستید که پرونده قضایی مهم خود را به دست او بسپارید.

سن و جنس وکیل (مرد و یا زن بودن)، برای معرفی بهترین وکیل فرد معارف نباید سن و یا جنس وکیل را مدنظر داشته باشد چرا که گاها پیش آمده که وکلای که از نظر سن نسبت به سایر وکلا جوانتر هستند موفق تر از وکلای پیر و سالخورده عمل کرده اند.

برای همین برای معرفی بهترین وکیل، زن و یا مرد بودن و یا سن او زیاد اهمیت ندارد آنچه که مهم و پر اهمیت می باشد علم و شهرت خوب و عالی او می باشد.

و نکته خیلی مهم این است که وکیل متخصص در امر حقوقی خود را انتخاب نمایید، یعنی اینکه تحقیق کنیم که وکیل معاضدتی که می خواهیم به طور مثال در طلاق انتخاب کنیم وکیلی باشید که در زمینه موضوعات خانواده و طلاق فعالیت بیشتری و پرونده های موفقی داشته باشد.

وکیل معاضدتی طلاق

وکیل معاضدتی به افرادی که توانایی مالی برای استخدام وکیل خصوصی ندارند، توسط دادگاه اختصاص داده می‌شود. تقاضای صدور گواهی طلاق با وکیل معاضدتی به منظور تسهیل روند طلاق برای افرادی است که از نظر مالی در مضیقه هستند و نیاز به حمایت قانونی دارند تا حقوقشان حفظ شود و مراحل قانونی به درستی طی شود.

تنظیم تقاضای صدور گواهی طلاق با وکیل معاضدتی

ریاست محترم حوزه قضایی خانواده ……

با سلام و احترام

به استحضار می‌رساند:

اینجانب …… مطابق وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی پیوست وکیل معاضدتی خواهان دعوی خانم …… فرزند …… با اختیارات حاصله از موکل استماع دعوی را به تجویز مواد ۳۴، ۳۳، ۳۱ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی به شرح ذیل خواستارم.

موکل اینجانب به موجب تصویر مصدق نکاح نامه پیوست دادخواست در مورخه ……. به عقد دایم خوانده با مهرالمسمی …. سکه بهار آزادی درآمده و همسر شرعی و قانونی وی گردیده است و ماحصل این ازدواج دو فرزند به نامهای ……، … ساله و … ساله می‌باشند.

حسب اظهارات موکل خوانده دعوی مدت … سال می‌باشد، مجهول المکان بوده و در این مدت نفقه و مایحتاج زندگی موکل و فرزندان مشترک را نپرداخته است لذا موکل قادر به ادامه زندگی مشترک با وی نبوده و امکان ادامه آن را غیر مقدور ساخته است تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق) با بذل یک سکه از مهریه تعیین شده در سند ازدواج مورد استدعاست.

خبرگزاری حقوقی دادپویان، پوشش دهنده آخرین اخبار حقوقی و قضایی شامل اخبار حقوقی، اخبار جنایی، اخبار کیفری، اخبار قضایی، آزمون های استخدامی و ثبت نامی در سراسر ایران میباشد.

2 دیدگاه

  1. سلام من شوهرم پدرمو در آورده بود نمیدونستم چیکار کنم یکی از آشناهامون گفت وکیل بگیر گفتم پول ندارم و اون منو راهنمایی کرد برم وکیل معاضدت بگیریم خدا راشکر انتقامم رو از شوهرم گرفت کاری کرد که گفت غلط کردم الان هم از اون زندگی نکبت بار راحت شدم

  2. برای طلاق از شوهرم که 3 سال بود مفقود شده بود از کانون وکلا درخواست وکیل کردم چون هیچی از دادگاه سر در نمی آوردم و اونها به من کمک کردند وکیل معاضدتی راه خوبیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *